Wat zijn jouw goede voornemens voor 2017?

Categorie: Blog

Afvallen, gezonder eten en meer bewegen zijn de meest voorkomende voornemens die helaas vaak het einde van de maand januari niet halen. Maar wat nu als je dit jaar je HUID in je goede voornemens wilt betrekken? Welke goede voornemens zijn er eigenlijk voor de huid? Wij helpen je graag een beetje op weg! Dit zijn voornemens die makkelijk vol te houden zijn;

 • Haal iedere avond je make-up eraf! Verwijder iedere avond je make-up - Dermamedic.nl Ga nooit met make-up op je gezicht slapen. Dit zorgt voor verstopte poriën en vergroot de kans op huidproblemen. 
 • Gooi je scrub in de prullenbak en ga voor een exfoliant!
  Een scrub verwijdert dode huidcellen maar beschadigt en irriteert tegelijkertijd ook je huid. Gebruik daarom een exfoliant, deze zorgt ervoor dat dode huidcellen sneller los laten en minder snel gaan ophopen. Dit geeft een frisse uitstraling van de huid zonder beschadiging! 
 • Drink 1,5 tot 2 liter water per dag, verminder stress en neem voldoende (nacht)rust!
  Echt waar, het schoonheidsslaapje bestaat dus echt! 
 • Smeer iedere dag met een SPF, ja… óók in de winter!!!
  Zelfs gedurende de winter is de zon nog sterk genoeg om de huid te kunnen beschadigen, ook al verwacht je dat misschien niet. Huidveroudering, zoals pigmentvlekjes, rimpels en verwijde bloedvaten worden mede veroorzaakt door te veel blootstelling aan de zon. 
 • Don't touch it!
  Weersta de verleiding om met je handen aan je gezicht te zitten. Krab niet aan puistjes en bultjes.
 • Matig alcoholgebruik!
  Af en toe een wijntje is nog niet het einde van de wereld. Maar regelmatig (te diep) in het glaasje kijken is zeker voor mensen met rosacea niet aan te raden. Alcohol heeft een vaatverwijdend effect, dat is nou net het effect wat je niet wilt als je al blozende wangen hebt. En wist je dat het drinken van een glaasje alcohol direct het aantal antioxidanten in je huid vermindert? Eén van de gevolgen hiervan is dat je huid zich minder goed kan beschermen tegen de zon en kou. 
 • Snoep verstandig!
  Uit onderzoek is gebleken dat vooral (snelle) suikers acne kunnen verergeren. Laat de gebakjes, chips, chocolade en het witbrood zoveel mogelijk staan. Deze voedingsmiddelen verhogen je bloedsuikerspiegel. Een verhoogde bloedsuikerspiegel veroorzaakt een stijging van het insulinegehalte en zorgt indirect voor de productie van meer androgene hormonen. Hierdoor krijgt je huid weer een verhoogde talgproductie en krijg je dus meer last van puistjes! Kies dus liever voor een gezond tussendoortje. Ook versnellen deze snelle suikers het verouderingsproces waardoor rimpels eerder ontstaan. Suiker tast het collageen en elastine aan waardoor je huid slapper wordt. 

Hopelijk hebben we je aan kunnen sporen om in 2017 nóg beter voor je huid te gaan zorgen met deze makkelijk vol te houden voornemens.
Benieuwd wat je nog meer aan je huid kunt verbeteren? Kom vrijblijvend langs om een afspraak te maken voor een intake gesprek en laat je adviseren door één van onze huidtherapeuten.  

Adresgegevens

DermaMedic Sittard
Rijksweg Zuid 78
6134 AD   Sittard
M: 06 - 812 56 565
E:

 

Adresgegevens

DermaMedic Valkenburg
Statenlaan 2D
6301 WE   Valkenburg
M: 06 - 483 38 232
E: