Wintersport? Zo bescherm je je huid.

Categorie: Blog

Ga je op wintersport en besteed je heel wat uren in de zon? Het is dan belangrijk om te weten wat de zon in de bergen doet met je huid. De schadelijke effecten van de zon worden veroorzaakt door Uv-stralen. De zonkracht, waarmee we de intensiteit van Uv-straling bedoelen, is niet altijd overal gelijk. Bijvoorbeeld in de bergen kan de zonkracht tot 2 keer zo sterk zijn als op zeeniveau. Enkele redenen hiervan zijn:


• een schonere lucht. Stofdeeltjes in minder schone lucht houden een deel van de Uv-straling tegen. In de schone lucht in de bergen kunnen de Uv-stralen ongehinderd passeren. Op 2000 meter is de straling ruim 30 procent sterker dan op zeeniveau.
• de weerkaatsing van de zon op de sneeuw. Ruim 80 procent van de straling wordt door de sneeuw weerkaatst.

Wist je dat…? De zonkracht niet af hangt van de temperatuur. De zonkracht kan op een heldere, koele dag net zo hoog zijn als op een warme dag. Je kunt dan ook even snel verbranden. Dus let op…! door de kou voel je dit vaak niet op tijd.

 

Om huidschade te voorkomen is het zeer belangrijk om de huid, met minimaal factor 30, in te smeren. Een zonnebrandcrème is vaak pas na 30 min actief, dus zorg ervoor dat je je insmeert voordat je naar buiten gaat! Tevens is het noodzakelijk de crème iedere 2 uur opnieuw aan te brengen. Vergeet hierbij ook vooral uw lippen niet in te smeren met een speciale UV beschermende lippenverzorging.

Elke huid is uniek en heeft een individueel advies nodig. Maak een afspraak bij DermaMedic en laat je adviseren door één van onze huidtherapeuten.

Adresgegevens

DermaMedic Sittard
Rijksweg Zuid 78
6134 AD   Sittard
M: 06 - 812 56 565
E:

 

Adresgegevens

DermaMedic Valkenburg
Statenlaan 2D
6301 WE   Valkenburg
M: 06 - 483 38 232
E: