Microneedling

Microneedling is een uitstekende behandeling om fijne lijntjes, onregelmatige huidstructuur en acne littekens te verhelpen. Het kan ook de collageenproductie bevorderen voor een stevigere, jeugdigere huid. Onze gediplomeerde specialisten hebben een uitgebreide opleiding in deze veilige en effectieve procedure gevolgd. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over onze behandelingen!

Wat is microneedling?

Microneedling is een minimaal invasieve procedure waarbij fijne naaldjes worden gebruikt om minuscule gaatjes in de huid te maken. Dit brengt het natuurlijke genezingsproces van het lichaam op gang, wat resulteert in de aanmaak van nieuw collageen en elastine. Microneedling kan gebruikt worden om acne littekens, fijne lijntjes, rimpels en andere huidproblemen te verhelpen. Het kan ook helpen om de teint en textuur van de huid te egaliseren.

Voordelen van Microneedling

Microneedling wordt vaak beschouwd als een veiliger alternatief voor meer invasieve procedures zoals laserbehandelingen of dermabrasie. Er is weinig tot geen downtime verbonden aan microneedling en de procedure is betrekkelijk pijnloos. De meeste mensen melden dat ze tijdens de behandeling slechts een licht prikkelend gevoel hebben.

De resultaten van microneedling zijn meestal binnen 4-6 weken na de behandeling zichtbaar en blijven na verloop van tijd verbeteren. Meerdere sessies kunnen nodig zijn om een optimaal resultaat te bereiken. Microneedling is een ideale keuze voor wie een veilige, effectieve manier zoekt om het uiterlijk van zijn of haar huid te verbeteren zonder drastische maatregelen zoals chirurgie of lasers.

We zetten de belangrijkste voordelen nog even voor je op een rij:

  • Minimaliseren van de zichtbaarheid van acne littekens

  • Verminderen van fijne lijntjes

  • Verbetering van de huidtextuur en stevigheid

  • Stimuleren van de collageenproductie

  • Verbeteren van de penetratie van topische producten

Microneedling wordt voor de meeste mensen als een veilige procedure beschouwd. De bijwerkingen van microneedling zijn minimaal en meestal tijdelijk. Ze kunnen roodheid en jeuk omvatten.

Hoe lang houden de resultaten van microneedling aan?

De resultaten van microneedling kunnen van enkele maanden tot meer dan een jaar aanhouden. De effecten van de behandeling hangen af van een aantal factoren, zoals de leeftijd van de persoon, het huidtype, de leefstijl en de mate van zonbeschadiging. In het algemeen kunnen de meeste mensen 4-6 weken na een enkele sessie microneedling een merkbare verbetering van hun huid verwachten.

Microneedling bij DermaMedic

Op zoek naar huidtherapeut met jarenlange ervaring en uitgebreide kennis op het gebied van microneedling? DermaMedic is er om je te helpen! Ons team bestaat uit gecertificeerde specialisten die de meest uitgebreide opleiding hebben genoten aan gerenommeerde instituten in het land. Wij bieden een breed scala aan behandelingen voor een optimale gezondheid en schoonheid van de huid. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over onze diensten. Of maak hier direct een afspraak!