Laserbehandelingen permanent ontharen | pijnloos en veilig | Dermamedic

Voordeelpakket laserontharing

5+1 onthaarbehandeling gratis! 

Nooit meer scheren, waxen of epileren, wil je eindelijk eens definitief af van ongewenste lichaamsbeharing? Laat het haar laseren door de professionele huidtherapeut. Pijnloos, veilig en definitief ontharen. Ontdek hier hoe een laserbehandeling jou kan helpen.


Laserbehandelingen voor ontharen van gezicht en lichaam, pijnloze en definitieve aanpak

Ongewenste haargroei in het dagelijks leven is voor veel mensen een groot probleem. Door scheren, epileren, harsen of gebruik van hormoonpreparaten wordt getracht haargroei tegen te gaan.
Met moderne laser- en lichttechnologieën is het nu mogelijk om cosmetisch ongewenste haargroei doeltreffend aan te pakken, zonder de vaak pijnlijke neveneffecten van traditioneel ontharen.

.

 

Veilige en modere laserbehandelingen door de professionele huidtherapeut

Laserbehandelingen zijn geschikt voor het veilig en definitief ontharen van zowel de lichte als gekleurde huid. De huidtherapeut behaalt de beste resultaten door gecombineerde lasermogelijkheden en een evenwichtige behandeltijd.

 

Modern en krachtig, ontharingslasers voor veilige en definitieve ontharing

Met de huidige technologie is definitieve ontharing mogelijk door middel van IPL (intense Pulsed Light) of VPL (Variable Pulsen Light)  licht- en lasertherapie.

Definitieve ontharing gebeurt met de nieuwste generatie lasers zoals de FDA goedgekeurde lasers van Alma, de Harmony XL Pro laser en de Clarity 2 ontharingslaser van Lutronic (combinatie Nd:Yag laser en Alexandrite laser

 

De laserbehandelingen zijn gericht op de juiste combinatie van de benodigde energie om elk lasershot goed te laten doordringen in de haarfollikel. Zo is de Harmony XL Pro laser uitermate geschikt om donker gekleurd haar heel effectief te verwijderen. Het bereik en de golflengte van deze 700-950nm laser zorgen voor een optimale absorptie door de melanine in het haarzakje, zonder omliggend weefsel te beschadigen.


Hoe werkt een ontharingslaser?

De Harmony XL Pro laser zendt een lichtpuls uit met een golflengte van 700-950nm. En de gecombineerde Clarity 2 laser zendt een lichtpuls uit met een golflengte van (Nd:Yag laser)1064nm en (Alexandrite laser) 755nm. Op het moment dat de laser de huid bereikt, wordt de energie omgezet in warmte. De warmte wordt door het pigment in het haar naar de haarwortel geleid, het haar wordt hierdoor zodanig beschadigd dat het niet meer groeit. De huid rondom het haar blijft onbeschadigd.

 

Veilige laser

De lasers bij DermaMedic zijn zeer veilig. De Harmony XL pro laser beschikt over een golflengte van 700-950nm met een ATF, hierdoor werken ze uitermate veilig en effectief.

Met behulp van de AFT-techniek worden meerdere lichtpulsen kort achter elkaar afgegeven aan het haar. Dit in tegenstelling tot andere IPL-apparatuur waarbij slechts één lichtpuls wordt afgegeven tijdens de laserontharing. Daarnaast bevatten beide lasers een koelsysteem waardoor de behandeling minder pijnlijk is, de temperatuur van de huid wordt zo laag mogelijk gehouden om oververhitting van de huid te voorkomen. De Clarity 2 laser meet zelfs constant de temperatuur van de huid. Als deze te warm wordt, schakelt de laser automatisch uit. De koeling blaast koude lucht op de huid, waardoor de prikjes van de laser nauwelijks voelbaar zijn.

 

Zijn laserbehandelingen pijnlijk?

Bij een goede laserbehandeling worden de haarfollikels vernietigd door de warmte, hierdoor kan er een licht pijnlijk gevoel ontstaan.

Echter, de kop van de laser zorgt voor directe koeling van de huid, waardoor het omliggende weefsel niet beschadigt. Na de behandeling kan de huid wat rood zijn en lichtbranderig aanvoelen. Dit gevoel trekt meestal na enkele uren tot maximaal één dag weg en wordt minder door toepassing van cold packs en gel van Aloë Vera.

 

Wat kun je van een laserbehandeling verwachten?

Op de behandelde plekken wordt ongewenste haargroei tot gemiddeld 80-85% verminderd. De eventuele resterende haren kunnen dunner en lichter van kleur zijn.

Deze haren kunnen dan permanent aangepakt worden. Er zijn echter ook haren aanwezig in de overgangsfase en de rustfase. Gedurende de weken na de behandeling komen er weer haren uit de rustfase en gaan ze over in de groeifase.

 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Haren hebben verschillende groeifases: de groeifase, de overgangsfase en de rustfase. Om een haar definitief te behandelen, moet het haar zich in de eerste haargroeifase (anagene) bevinden. Niet alle haren zijn tegelijk in dezelfde groeifase. Voor een duurzaam resultaat van de ontharing moet het gebied dan ook meerdere keren behandeld worden. Normaal gesproken heeft u 6 tot 8 behandelingen nodig. Gemiddeld blijft maar liefst 80% van de behandelde haartjes voor meerdere jaren weg.

 

Hoe vaak moet ik behandeld worden?

Dat hangt af van het gebied dat behandeld moet worden. Meestal zitten er zo’n zes tot acht weken tussen twee opvolgende behandelingen. Dit heeft te maken met het groeitempo van de haren op de verschillende lichaamsdelen.

 

Wat mag wel en niet tijdens de behandelingen?

Voor een succesvolle behandeling moet het haareinde in de follikel aanwezig zijn. U mag niet meer plukken, harsen of epileren. Wel mag u scheren of knippen. Daarnaast mag het gebied dat behandeld gaat worden, niet worden blootgesteld aan overmatig zonlicht.

Voor de eerste afspraak vragen we om de haren te laten staan zodat ze zichtbaar zijn voor de huidtherapeut, zo kunnen we op basis van de haargroei, de instellingen van de laser bepalen. Verder adviseren we voor, tijdens en na de behandeling gedurende 4 weken de zon zoveel mogelijk te vermijden en een zonnefactor te gebruiken van minimaal factor 30.

 

Vergoedingen laserbehandelingen ontharen zorgverzekeraars

Laserontharing kan worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Voor vrouwen geldt, dat alleen behandelingen in het gelaat voor vergoeding in aanmerking komen. Voor mannen wordt in de regel niets vergoed. Voor transseksuelen geldt meestal een bepaald budget van de verzekering voor het ontharen. Gelaatsbehandelingen voor het verwijderen van overbeharing worden volgens uw polisvoorwaarden vaak wel vergoed, mits de behandeling wordt uitgevoerd door een huidtherapeute, die is aangesloten bij de NVH.