Licht- en laserbehandeling Roodheden

Couperose, rode adertjes, rosacea, zichtbare gesprongen vaatjes in het gelaat: er worden verschillende termen gebruikt om de vaak storende, opvallende en ontsierende bloedvaatjes in het gelaat te benoemen. Een effectieve manier om diffuse roodheid, couperose en rosacea te verminderen is door middel van een licht- of laserbehandeling.

Werking
Met behulp van licht en laser straalt een hoog geconcentreerde lichtbundel in het bloedvaatje. De rode kleurstof van het bloed (hemoglobine) absorbeert deze lichtbundel. Het licht wordt omgezet in warmte. Deze warmte vernietigt de bloedvatwand en deze verdwijnt zichtbaar. De behandeling is gebaseerd op de absorptie van het licht door de kleurstof van het bloed. De behandeling is hierdoor het meest geschikt bij een lichte huid. Hoe lichter de huidskleur hoe effectiever de behandeling.

Behandeling
De behandeling is volkomen veilig, waardoor speciale voorzorgsmaatregelen overbodig zijn. Tijdens de behandeling draagt men een speciale bril ter bescherming van de ogen.

De huidreactie na de behandeling verschilt per indicatie en hangt af van de grootte van het te behandelen gebied.

Om een optimaal resultaat te kunnen bereiken is het aan te bevelen meerdere behandelingen te ondergaan. Afhankelijk van de ernst van de klachten zijn er gemiddeld 3 tot 4 behandelingen nodig.
De behandeling vindt plaats met intervallen van 4 weken. Voor het behouden van het behaalde resultaat na een behandelkuur, raden wij een jaarlijkse onderhoudsbehandeling aan.

In het geval van behandeling voor rosacea vereist dit een bredere aanpak, waarbij roodheid één van de symptomen is. Andere symptomen, zoals ontstekingen en een verminderde huid-conditie, kunnen aangepakt worden met behulp van chemische peeling en microneedling. Dit verschild per client en zal een specifieke aanpak vereisen.

Behandelmogelijkheden: