Licht- en laserbehandeling Pigment

Alleen donkere (dus geen witte) pigmentvlekken komen in aanmerking voor laserbehandeling.
Deze pigment vlekken zijn veroorzaakt door blootstelling aan te veel zonlicht. Deze pigmentvlekken (ouderdomsvlekjes) komen voornamelijk voor in het gezicht, decolleté en de handen.

Werking
Bij de behandeling van pigmentvlekken penetreert de lichtbundel in de huid en wordt door het pigment in de pigmentvlek opgenomen. Door deze opname wordt de cel kapot gemaakt en het pigment verpulverd. Terwijl de omliggende cellen onbeschadigd blijven. Het lichaam ruimt dit vervolgens zelf op.

Behandeling
De behandeling is volkomen veilig, waardoor speciale voorzorgsmaatregelen overbodig zijn. Tijdens de behandeling draagt men een speciale bril ter bescherming van de ogen.

De huidreactie na de behandeling verschild per indicatie en hangt af van de grootte van het te behandelen gebied.

Om een optimaal resultaat te kunnen bereiken is het aan te bevelen meerdere behandelingen te ondergaan. Afhankelijk van de ernst van de klachten zijn er gemiddeld 2 tot 3 behandelingen nodig.
De behandeling vindt plaats met intervallen van 4 weken. Voor het behouden van het behaalde resultaat na een behandelkuur, raden wij een jaarlijkse onderhoudsbehandeling aan.

U komt niet voor deze behandeling in aanmerking als u:

  • Zwanger bent

  • Borstvoeding geeft

  • Het medicijn isotretinoïde gebruikt (bij acne en rosacea)

  • Tetracyclines (bepaalde antibiotica) gebruikt. U kunt dan overgevoelig zijn voor licht