Laserbehandelingen

Laserbehandelingen bij DermaMedic

Pigmentvlekken, couperose, storende haargroei, huidveroudering en nog meer huidproblemen kunnen aangepakt worden met de laser! DermaMedic maakt voor de laserbehandelingen gebruik van Harmony XL pro, een multifunctioneel platform voor laser-lichtbehandelingen, bij huidproblemen en huidverbetering. Wij hebben gekozen voor de Harmony XL omdat dit apparaat zeer veilig is, dus geen risico op het ontstaan van huidschade. Het is zeer effectief en efficiënt, daarom kunnen we sneller en minder vaak behandelen met hetzelfde resultaat. Daarnaast is de behandeling veel aangenamer door de ingebouwde koel- techniek waardoor de behandelingen voor u veel aangenamer zijn.

Laserbehandelingen bij Dermamedic
Hoe werkt een laser?
Lasers gebruiken licht op een specifieke golflengte en richten zich op een bepaald doel in de huid. Zo zijn er lasers die zich richten op pigment waarmee haargroei kan worden verminderd of pigmentvlekken verwijderd kunnen worden. Er zijn ook lasers die zich richten op hemoglobine, op water of de aanmaak van collageen in de huid. Welke verschillende laserbehandelingen worden uitgevoerd bij DermaMedic?


Couperose laserbehandeling
Roodheid, spider naevus, couperose en rosacea kunnen behandeld worden met de Dye VL 500-600 technologie, van de Harmony. Het laserlicht wordt geabsorbeerd door de rode verkleuring hierdoor wordt het vaatje verhit en vernietigd.


Pigment laserbehandeling
Hyperpigmentatie, zonschade en ouderdomsvlekjes zijn vaak cosmetisch storend. Doordat het laserlicht met een juiste golflente geabsorbeerd wordt door het aanwezige pigment in de huid, wordt het verwarmd en verhit zodat het lichaam het pigment zal afbreken.


Acne laserbehandeling
De non-ablative Er:Glass 1540 laser veroorzaakt schade aan de talgklieren, vernietigd de p. acnes bacterie en verminderd de talgproductie.


Acnelittekens laserbehandeling
Acnelittekens en andere littekens worden behandeld met Erbium YAG 2940 laser. Deze verdampt het littekenweefsel en stimuleert de gezonde huid. Tevens wordt collageen gestimuleerd en de huidkwaliteit verbeterd met als doel een gladdere en gelijkmatigere huid.


Striae laserbehandeling
Striae of huidstriemen veroorzaakt door zwangerschap of snelle groei kunnen effectief behandeld worden met de gefractioneerde Erbium en de Dye VL 500-600nm. De Huid wordt egaler en de rode paarse kleur wordt verminderd. De striae zal daardoor veel minder opvallen.


Huidverjonging laserbehandeling
Met de Erbium YAG laser of ook wel de iPixel genoemd, kunnen we algehele teint, elasticiteit en textuur van de huid verbeteren. Het verhoogt het vocht gehalte, verminderd oppervlakkige pigmentatie en het verkleint de poriën. Bij de iPixel worden er in de huid minuscule gaatjes in de opperhuid gemaakt ter grootte van een pixel en het omliggende weefsel blijft intact. Door deze kleine verwondingen gaat de huid zich opnieuw opbouwen. In dit proces wordt ook collageen gevormd wat de rimpels als het ware van binnenuit opvult.

Met de Erbium: Glass 1540nm worden er gecontroleerd kleine gaatjes in de dermis (2e huidlaag) gemaakt. Door de warmte van de laser wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd. De behandeling is vrijwel pijnloos. De huid herstelt zich vanzelf en de herstelperiode is minimaal, omdat de bovenste laag van de huid intact blijft. Deze laser wordt met name ingezet bij milde vormen van huidveroudering, zoals fijne lijntjes en rimpels en licht volumeverlies. Ook kan de laser ingezet worden bij milde acne(littekens), grove poriën en dieper gelegen pigment (zoals Melasma).

 

Laserontharen
Lichaamsbeharing of gezichtsbeharing behandelen we met een golflente van 700-950 nm Door het pigment in de haarfollikel, wordt warmte geabsorbeerd waarna de haarfollikel wordt uitgeschakeld.


Veilig
Door de juiste instellingen te kiezen zorgen de huidtherapeuten ervoor dat de omliggende huid en weefsels gespaard worden. De huidtherapeut heeft een 4 jarige HBO-opleiding  gevolgd en aanvullend een Post HBO Klinisch redeneren. De Harmony XL Pro heeft de FDA Goedkeuring voor alle huidproblemen.


Vergoeding
Wist je dat de behandelingen van acne(littekens), camouflage en laserontharing gelaat vergoed kunnen worden door de zorgverzekering?