Laserbehandeling Fractional Erbium YAG 2940nm

Niet alle lasers zijn hetzelfde. De werking hangt samen met het gebruikte licht van een bepaalde golflengte. Het licht dat we bij deze behandeling gebruiken, heeft een golflengte van 2940nm. Middels een Erbium YAG laser wordt de bovenste huidlaag vernieuwd, hierdoor ontstaat er een stevigere en gezondere huid.   

Behandelmogelijkheden    

  • Acnelittekens 

  • Littekens 

  • Striae 

  • Huidveroudering; lijntjes en rimpels 

  • Grove huidstructuur; grove poriën, oneven huid  

Behandeling
De Erbium YAG 2940 Fractionele laser is selectief op water in de huid. Daardoor is de laser in staat zeer selectief de bovenste huidlaag te vernieuwen. Tijdens de behandeling worden er in de huid minuscule gaatjes gemaakt, de omliggende huid wordt intact gelaten. Per vierkante centimeter maakt de laser 50-100 kleine gaatjes. Deze kleine openingen genezen snel doordat ze aan alle kanten worden omgeven door gezonde huidcellen. De huid wordt hierdoor gestimuleerd om nieuwe cellen en meer collageen aan te maken.    

Deze behandeling is ideaal voor algehele huidverbetering maar kan ook plaatselijk ingezet worden zoals bij acnelittekens en bij rimpeltjes rond de mond en ogen. De laser pakt rimpels en littekenvorming aan in het gezicht maar de behandeling werkt ook uitstekend op het lichaam zoals decolleté, hals en handen.  

Om een optimaal resultaat te kunnen bereiken is het aan te bevelen meerdere behandelingen te ondergaan. Afhankelijk van de ernst van de klachten zijn er gemiddeld 3 tot 6 behandelingen nodig.  

De behandeling vindt plaats met intervallen van 3-6 weken, afhankelijk van de huidconditie en het huidherstel.   

Voor het behouden van het behaalde resultaat na een behandelkuur, raden wij een onderhoudsbehandeling aan elke 4 tot 8 weken. Welke behandeling dit is zal in overleg met de behandelaar vastgesteld worden.   

  
Huidreactie na de behandeling 
Direct na de behandeling kan er sprake zijn van een warm en branderig gevoel, ook kan de huid rood en gezwollen zijn. De volgende dagen kunnen er piepkleine korstjes ontstaan. De roodheid en zwelling is afhankelijk van de intensiteit van de behandeling en de huidconditie voor de behandeling. De roodheid en zwelling verdwijnt, afhankelijk van de huidconditie, snel en is bovendien te camoufleren met medische camouflage van Lycogel.  

  
Combineren met laserbehandeling Erbium Glass  
In sommige gevallen is het aan te raden deze behandeling te combineren met de non-ablatieve laserbehandeling met de Erbium Glass 1540 nm. Door deze twee lasertechnieken te combineren werk je op verschillende huidlagen en krijg je een beste resultaat voor het verminderen van littekens.