Cryolipolyse (vet bevriezing)

Plaatselijk afslanken? Cryolipolyse (vet bevriezing) is de oplossing!

Heeft u last van lichaamsvet, dat met sporten of een gezond dieet, maar niet minder wordt? De Cryolipolyse behandeling bij DermaMedic is de oplossing. In het Grieks betekend ‘cryo’ letterlijk ‘ijskoud’ en betekend ‘lipolyse’ letterlijk ‘vetverbranding’. Deze methode gebruikt dus koeling om plaatselijk vetcellen te verminderen. De vetcellen worden door bevriezing inactief gemaakt en worden vervolgens op een natuurlijke manier door het lichaam afgebroken.

Cryolipolyse
Cryolipolyse is ideaal voor zowel mannen als vrouwen die lokale hardnekkige vetophopingen hebben. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijk de bekende love handles, onder(buik), dijen, uitstulpingen bij de BH, rug en bovenarmen. De vetcellen worden tot -9°C gekoeld, waardoor de vetcellen af sterven om vervolgens op een natuurlijke manier door het lichaam afgebroken en afgevoerd worden. De vetlaag wordt geleidelijk verminderd, zonder dat daarbij het omliggende weefsel beschadigt.

Cryolipolyse is geen methode om af te vallen, maar om het lichaam te ‘shapen’ en om plaatselijk vetophopingen te verminderen. Er is slechts één behandeling nodig om gemiddeld 20% tot 30% aan vet te verliezen. Enkele weken na de behandeling wordt het eerste resultaat al zichtbaar, optimaal resultaat wordt bereikt na 2 maanden en zal nog verder doorwerken gedurende enkele maanden erna. Na 6 tot 8 kunt u beslissen of u nog een aanvullende behandeling nodig hebt om het gewenste resultaat te bereiken. Een aanvullende behandeling zal het resultaat versterken. Natuurlijk draagt een gezonde levensstijl er ook aan bij om volop te genieten van de voordelen die de Cryolipolyse behandeling te bieden heeft.

De Clatuu
Bij DermaMedic passen we de cryolipolyse behandeling uit met de Clatuu, dit is het nieuwste en krachtigste apparaat voor vetbevriezing. De Clatuu maakt gebruik van een sterk vacuüm, zodat de huid en het vet goed de behandelkop in worden gezogen. Zo kan er een groter lichaamsgebied behandeld worden. Daarnaast heeft de Clatuu een 360 graden koeltechniek en koelt deze sterker dan vergelijkbare apparaten. Dit zorgt ervoor dat er met slechts één behandeling al een resultaat bereikt kan worden van 20% tot 30% vetverlies, terwijl bij vergelijkbare apparaten meerder behandelingen nodig zullen zijn om dit resultaat te bereiken.

Advies

  • Vermijd alcoholische dranken minimaal 2 dagen voor en enkele dagen na de behandeling. Daarna mag er weer een drankje worden genuttigd.

  • Drink veel water, minimaal 2 liter. Zeker op de dag zelf en enkele dagen na behandeling is dit belangrijk, dit zorgt ervoor dat de afgebroken vetcellen afgevoerd kunnen worden.

  • Beweeg! Zeker tot 48uur na de behandeling is het belangrijk om te bewegen, minimaal een half uur per dag. Wandelen of fietsen voldoet en stimuleert de afbraak van vetcellen.

  • Een gezonde levensstijl, gevarieerde voeding en dagelijkse beweging, is belangrijk om uw lichaam in vorm te houden.

  • De Cryolipolyse behandeling is bij DermaMedic te combineren met andere behandelingen. Denk aan een LPG huidverstevigende- of een gezichtsbehandeling of een laserbehandeling.

Geschikt cliënten

  • Een persoon met een goede lichaamsvorm, maar die lokaal een aantal kleine vetophopingen heeft

  • Een persoon die vetreductie wil op specifieke plaatsen

  • De Clatuu procedure is niet geschikt voor gewichtsverlies of mensen met overgewicht

  • Wanneer het behandelgebied te dun is of te weinig vet bevat, is de behandeling minder geschikt en zullen de klinische resultaten sterk variëren.