Chemische Peeling

Chemische peelings zijn uitstekende behandelingen om het uiterlijk van je huid te verbeteren. Ze kunnen helpen om de textuur en de teint van je huid te verbeteren, rimpels minder zichtbaar te maken en je huidskleur te egaliseren. Bij DermaMedic bieden onze ervaren professionals een ruime keuze aan chemische peeling behandelingen die passen bij jouw individuele behoeften. We werken samen met jou een behandelplan uit dat speciaal op jou en je doelen is afgestemd. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over onze chemische peel behandelingen!

Wat is chemische peeling?

Een chemische peeling is een huidversterkende procedure waarbij zuren op de huid worden aangebracht om de bovenste lagen te verwijderen. De gebruikte zuren hangen af van de gewenste diepte van de peeling. Chemische peelings worden gebruikt om de huid te verbeteren, fijne lijntjes te verminderen, acnelittekens te behandelen en de teint en textuur van de huid te verbeteren.

Een chemische peeling is een populaire huidbehandeling waarbij zuren gebruikt worden om de huid te verbeteren. De meest voorkomende soort chemische peeling heet een glycolzuur peeling en wordt vaak gebruikt voor de behandeling van acne, zonbeschadiging, rimpels en andere huidproblemen.

Tijdens een chemische peeling zal de huidtherapeut zuren op je gezicht aanbrengen en dan wachten tot die zijn magische werk doet. De zuren zorgen ervoor dat de bovenste laag van je huid afschilfert, waardoor de frisse, nieuwe huid eronder zichtbaar wordt.

Soorten chemische peelings

Er zijn verschillende soorten chemische peelings beschikbaar, afhankelijk van je specifieke behoeften. We zetten deze voor je op een rij:

  • Oppervlakkige peeling

De meest oppervlakkige peeling staat bekend als een lunchpeeling, omdat er daarna geen downtime nodig is. Bij dit soort peeling wordt amandelzuur, glycolzuur, melkzuur of salicylzuur gebruikt, die helpen om dode huidcellen los te maken en de teint op te helderen.

  • Medium peeling

Het volgende niveau staat bekend als een medium diepte peeling die Trichloorazijnzuur of TCA gebruikt. Dit type peeling dringt dieper in de huid door om ernstiger problemen zoals zonneschade of diepere rimpels te corrigeren. Meestal is er na dit type peeling enige downtime nodig om de nieuwe huid goed te laten genezen.

  • Diepe peeling

Het diepste niveau van chemische peeling is bekend als een diepe- of fenol peeling, waarbij fenol wordt gebruikt. Dit type peeling mag alleen door zeer ervaren huidtherapeuten, dermatologen of plastische chirurgen worden uitgevoerd. Een diepe peeling kan gebruikt worden om zeer diepe rimpels of overmatige zonschade te behandelen, maar de hersteltijd kan tot twee weken lang zijn.

De voordelen van een chemische peeling

Chemische peelings zijn een uitstekende manier om het algehele uiterlijk van je huid te verbeteren, met weinig hersteltijd. We zetten de voordelen nog even voor je op een rij:

  • Het kan de textuur en de teint van je huid helpen verbeteren.

  • Het kan rimpels, fijne lijntjes en acne littekens helpen verminderen.

  • Het kan helpen je huidskleur te egaliseren door hyperpigmentatie of melasma te verbeteren.

  • Het kan de collageenproductie stimuleren, wat na verloop van tijd een stevigere, jonger uitziende huid oplevert.

  • Het is een van de minst invasieve cosmetische procedures die er zijn, met minimale downtime in vergelijking met andere behandelingen zoals laser resurfacing of chirurgie

Chemische peeling bij DermaMedic

Zoek je een veilige, effectieve manier om je huid er beter uit te laten zien? Een chemische peeling kan net zijn wat je nodig hebt! Bij DermaMedic bieden onze ervaren professionals een breed scala aan chemische peel behandelingen om de gezondheid en schoonheid van je huid te helpen verbeteren. We bieden een verscheidenheid aan peelings, zodat we een behandelplan op maat kunnen maken dat precies goed voor je is. Als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om je huid te verbeteren, neem dan vandaag nog contact met ons op om een consult te plannen!

Je bereikt ons eenvoudig via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@dermamedic.nl. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar op 06 81 25 65 65. Wij helpen je graag verder!