Steunkousen: 5 zomertips

 

Hoe kom je de warme dagen door met steunkousen. Hieronder enkele tips om makkelijker de zomer door te komen met je steunkousen aan!

zomertips steunkousen

 

1. Wat kan ik doen bij klamme voeten en benen?

Het aantrekken van je kousen als je net onder de douche komt of uit bad stapt, kan moeilijk gaan. Gebruik dan een beetje talkpoeder om de voeten en de benen te drogen. Strooi een beetje talkpoeder in je handen, wrijf deze tegen elkaar en wrijf dan de talkpoeder over je voeten en benen zodat er gelijkmatig een dunne laag ontstaat.

 

 

 2. Kan ik met mijn kousen aan gaan zwemmen?

Ja, dan kan wel, maar hoeft niet. Het materiaal van je elastische kousen is in beperkte mate tegen zee- of chloorwater bestand. Echter, kun je gerust zonder kousen gaan zwemmen, omdat de uitwendige druk van het water op de benen de druk van de kousen vervangt. Na het zwemmen trek je de kousen dan direct weer aan. Om het aantrekken van de kousen te vergemakkelijken kun je een beetje talkpoeder over je afgedroogde benen verdelen.

3. Ik ga op vakantie naar een warm land. Moet ik mijn elastische kousen dan ook steeds dragen?

Ja, juist als het warm weer is, hebben je aderen de steun van je kousen extra hard nodig. Door de warmte verwijden de beenvaten zich, waardoor de correcte bloedafvoer in de richting van het hart wordt bemoeilijkt. Er kan meer vocht uit de aderen treden en je enkels en benen zullen zonder de steun van de kousen veel dikker worden. De warmte maakt het dragen van elastische kousen dus juist nodig. Om het warme gevoel van de kousen op de huid te verlichten, kun je de kousen vochtig maken met bijvoorbeeld de plantenspuit.

4. Als ik op vakantie ga met de auto, de bus of het vliegtuig, worden mijn enkels altijd zo dik. Nu kan ik de elastische kousen van mijn vriendin lenen. Mag dit?

Nee, dit raden wij af! Geen twee benen zijn gelijk van vorm (omvang en lengte) of in dezelfde mate aangedaan. Het is zelfs zo dat je linker- en rechterbeen in omvangsmaat van elkaar kunnen verschillen! De kousen van je vriendin zullen op úw been dus ofwel knellen (met alle gevaren van dien) ofwel te los zitten en daardoor hun werk niet goed doen. Het is wel belangrijk dat je tijdens die lange reis elastische kousen draagt. Raadpleeg je huidtherapeut voor kousen die speciaal voor je benen geschikt zijn.

5. Irriteert de siliconenboord op de huid?

Het kan zijn dat de siliconenboord irritatie geeft op de huid, met het warme weer. Draag de elastische kousen tijdelijk binnenstebuiten.  

Tot slot geven wij u nog een veel gehoorde boodschap onder de kousendragers mee: één dik been met veel vocht voelt warmer aan dan een oedeemvrij been met kous!

Adresgegevens

DermaMedic Sittard
Rijksweg Zuid 78
6134 AD   Sittard
M: 06 - 812 56 565
E:

 

Adresgegevens

DermaMedic Valkenburg
Statenlaan 2D
6301 WE   Valkenburg
M: 06 - 483 38 232
E: