Goede voornemens

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar. Wat zijn jouw goede voornemens voor 2019? Afvallen, gezonder eten en meer bewegen zijn de meest voorkomende voornemens die helaas vaak het einde van de maand januari niet halen. Maar wat als je dit jaar, je lichaam en je HUID in je goede voornemens wilt betrekken? Welke goede voornemens zijn er eigenlijk voor de huid en lichaam? Wij helpen je graag een beetje op weg!

Bescherm je huid, tegen schade van buitenaf. Smeer elke ochtend een crème met minimaal SPF 30, om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-straling en om huidveroudering tegen te gaan. Ook anti-oxidanten zijn van groot belang in je dagelijkse huidverzorging, omdat ze de huid beschermen tegen vrij radicalen. Verder verstevigen ze de huid, verminderen  ze rimpels en laten ze de huid weer stralen.

Een gezonde leefstijl is van groot belang voor een mooie huid! Drink minstens 1,5 liter water per dag, eet gevarieerd en gezond.

Stop met roken, het vermindert de doorbloeding, verdikt de huid en veroorzaakt een doffe grauwe teint. Ook neemt door roken collageen en elastine af, waardoor rimpels ontstaan.

Drink niet te veel alcohol. Af en toe een wijntje is nog niet het einde van de wereld. Maar regelmatig (te diep) in het glaasje kijken is zeker voor mensen met rosacea niet aan te raden. Alcohol heeft een vaatverwijdend effect, dat is nou net het effect wat je niet wilt als je al blozende wangen hebt. En wist je dat het drinken van een glaasje alcohol direct het aantal antioxidanten in je huid vermindert? Eén van de gevolgen hiervan is dat je huid zich minder goed kan beschermen tegen de zon en kou. 

Snoep verstandig. Uit onderzoek is gebleken dat vooral (snelle) suikers acne kunnen verergeren. Laat de gebakjes, chips, chocolade en het witbrood zoveel mogelijk staan. Deze voedingsmiddelen verhogen je bloedsuikerspiegel. Een verhoogde bloedsuikerspiegel veroorzaakt een stijging van het insulinegehalte en zorgt indirect voor de productie van meer androgene hormonen. Hierdoor krijgt je huid weer een verhoogde talgproductie en krijg je dus meer last van puistjes! Kies dus liever voor een gezond tussendoortje. Ook versnellen deze snelle suikers het verouderingsproces waardoor rimpels eerder ontstaan. Suiker tast het collageen en elastine aan waardoor je huid slapper wordt.

Afslanken staat bij velen op het lijstje. Kom je ondanks gezond eten en regelmatig sporten niet van die hardnekkige vetophopingen af? Dan is cryolipolyse misschien iets voor jou. De vetcellen worden door bevriezing inactief gemaakt en worden vervolgens op een natuurlijke manier door het lichaam afgebroken.

Mooi en natuurlijk oud worden. Wist je dat je bij ons ook terecht kunt voor huidverjonging? Samen met jou gaan we er voor zorgen dat de huid zo mooi mogelijk oud wordt. Door middel van een stappenplan stemmen wij de beste behandelmogelijkheden en adviezen af op jou individuele wensen.

Benieuwd wat je nog meer aan je huid kunt verbeteren? Kom vrijblijvend langs om een afspraak te maken voor een intake gesprek en laat je adviseren door één van onze huidtherapeuten.

Adresgegevens

DermaMedic Sittard
Rijksweg Zuid 78
6134 AD   Sittard
M: 06 - 812 56 565
E:

 

Adresgegevens

DermaMedic Valkenburg
Statenlaan 2D
6301 WE   Valkenburg
M: 06 - 483 38 232
E: