Laserontharing

Licht en Laserontharing

Nooit meer waxen, scheren of epileren

Ongewenste haargroei in het dagelijks leven is voor veel mensen een groot probleem. Door scheren, epileren, harsen of behandeling met hormoonpreparaten wordt getracht haargroei tegen te gaan. Met de moderne laser en licht technologieën is het nu mogelijk om cosmetisch ongewenste haargroei of overbeharing doeltreffend aan te pakken. De huidtherapeuten van DermaMedic zijn gespecialiseerd in het laseren van zowel gezichtsbeharing als lichaamsbeharing.

Bij DermaMedic maken we gebruik van de nieuwste generatie lasers, de FDA goedgekeurde lasers van Alma, de harmony XL Pro laser. Met behulp van de Harmony XL Pro laser kan doelgericht donker gekleurd haar worden verwijderd. Het bereik, de golflente van 700-950nm, zorgt voor een optimale absorptie door de melanine in het haarzakje, zonder omliggend weefsel te beschadigen. Tevens beschikken wij over de moderne SHR methode waarbij minder pijn wordt ervaren of voor mensen met een donkere huid.

Werking:
De laser zendt een lichtpuls met een golflengte van 700-950nm. Op het moment dat de laser de huid bereikt, wordt de energie omgezet in warmte. De warmte wordt door het pigment in het haar geleid naar de haarwortel, deze wordt zodanig beschadigd dat het haartje niet meer groeit, de huid rondom het haar blijft onbeschadigd.

Veilig:
Het beschikt over een golflengte van 700-950nm met een ATF, hierdoor werkt deze uitermate veilig en effectief. Met behulp van de AFT techniek worden meerdere  lichtpulsen kort achter elkaar afgegeven aan het haar. Dit in tegenstelling tot andere IPL apparatuur waarbij slechts 1 lichtpuls wordt afgegeven tijdens de laserontharing. Daarnaast bevat het een koelingsysteem waardoor de behandeling minder pijnlijk is, de temperatuur van de huid wordt zo laag mogelijk gehouden om oververhitting van de huid te voorkomen.

Meest gestelde vragen
Komt iedereen in aanmerking voor laserontharing?
Helaas niet. Voor succesvol ontharen met licht is nu eenmaal pigment nodig, haren waarin geen pigment zit, kunnen met deze methode niet verwijderd worden. Op dit moment is er geen enkele werkende methode voor grijs, lichtblond en rossig haar. Voor mensen met donkere huid geldt, dat de kleur van het haar donkerder moet zijn dan de kleur van de huid.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Haren hebben verschillende haargroeifases; anagene, katagene en telogeen. Om een haar definitief te behandelen, moet het haar zich in de eerste haargroeifase (anagene) bevinden. Niet alle haren zijn gelijk in dezelfde haargroeifase. Voor een duurzaam resultaat van de ontharing moet dan ook het gebied meerdere keren behandeld worden. In de regel zijn er gemiddeld 6 tot 9 behandelingen nodig. Gemiddeld blijft maar liefst 85% van de behandelde haartjes voor meerdere jaren weg.

Om de hoeveel weken vinden de behandelingen plaats?
Dat hangt af van het gebied dat behandeld moet worden. Meestal zitten er 6-8 weken tussen twee opvolgende behandelingen. Dit heeft te maken met het groeitempo van de haren op de verschillende lichaamsdelen.

Zijn de behandelingen pijnlijk?
Bij een goede laserbehandeling worden de haarfollikels vernietigd door de warmte, hierdoor kan er een licht pijnlijk gevoel ervaren worden. Echter wordt gelijktijdig de huid direct gekoeld door de kop van de laser, waardoor het omliggende weefsel niet wordt beschadigd. Na de behandeling kan de huid enige roodheid vertonen en licht branderig aanvoelen. Dit gevoel wordt gedempt door het toepassen van coldpads en gel van Aloë Vera.

Worden de kosten vergoed door de zorgverzekeraar?
Slechts een beperkt gedeelte wordt vergoed. Voor vrouwen geldt, dat alleen behandelingen in het gelaat voor vergoeding in aanmerking komen. Voor mannen in de regel niets. Voor transseksuele, geld meestal een bepaald budget van de verzekering voor het ontharen.

Wat mag ik wel en wat mag ik niet tijdens de behandelingen?
Allereerst mag u niet meer plukken, harsen of epileren. Voor een succesvolle behandeling moet het haareinde in de follikel aanwezig zijn. Wel mag u scheren of ontharing crème gebruiken. Daarnaast mag het gebied dat behandeld moet worden, niet worden blootgesteld aan overmatig zonlicht. Dit houdt concreet in, dat vanaf 6 weken na de laatste behandeling overmatig zonlicht op het gebied moet worden tegengegaan. U mag vanzelfsprekend wel naar buiten, maar in de zomer moet u dan een spf 50 toepassen, zodat de huid beschermd wordt.

Adresgegevens

DermaMedic Sittard
Rijksweg Zuid 78
6134 AD   Sittard
M: 06 - 812 56 565
E:

 

Adresgegevens

DermaMedic Valkenburg
Statenlaan 2D
6301 WE   Valkenburg
M: 06 - 483 38 232
E: