Laser ontharen

LightSheer diodelaserBlijvend verlost van ongewenste haren

De LightSheer diodelaser:
De LightSheer diodelaser is de beste oplossing om u blijvend van uw ongewenste haren te verlossen. Het unieke laserlicht met de juiste golflengte in combinatie met de directe koeling van de huid, zorgen voor een veilige, snelle en blijvende ontharing.

VOORWAARDEN:
Het haar moet pigment bevatten. Het pigment is namelijk in staat om licht om te zetten in warmte. Geen pigment, geen omzetting in warmte en derhalve geen ontharing. De warmte van het pigment wordt afgegeven aan de haar en daardoor wordt de voedingsbodem van de haar, het follikel, verhit en vernietigd. Alleen de hoogwattagelaser is in staat om de haar voldoende te verhitten om deze snel en efficiënt te vernietigen, zonder dat de huid wordt beschadigd. Dat heeft alles te maken met voldoende energie in combinatie met directe koeling. Geen enkel ander systeem kan daaraan tippen.

De LightSheer diodelaser is als enige methode in staat om een follikel met een haar in de groeifase in te vernietigen. Andere methoden beschadigen het follikel gedeeltelijk, waardoor je na een tijd opnieuw haargroei kunt krijgen.

BEHANDELING:
Bijna alle lichaamsbeharing kan worden verwijderd, behalve de wenkbrauwen, omdat de ogen beschermd moeten worden tegen het laserlicht. U moet uitgaan van ongeveer 4 tot 5 behandelingen voor een gewenst eindresultaat.

De behandeling is niet pijnloos, want we willen nu eenmaal de haarfollikels vernietigen met warmte en dat wordt gevoeld. Toch is de behandeling heel goed te verdragen en is verdoving niet nodig. Het voelt ongeveer als een elastiekje dat tegen de huid aan schiet. Alle behandelbare volwassen beharing wordt blijvend verwijderd, wat achterblijft is de beschermende laag donsbeharing. In de loop van de tijd kan de donsbeharing onder invloed van bijvoorbeeld hormonen veranderen in volwassen beharing. Deze kan dan eventueel alsnog worden verwijderd. In de regel bent u voor jaren verlost van de ongewenste haren en is de mogelijke groei van  nieuwe volwassen haar uiterst beperkt.

De aanvullende ziektekostenpolissen geven veelal dekking voor een deel van de kosten voor het ontharen bij vrouwen in het gezicht. Alle overige behandelingen vallen buiten de vergoeding.


MEEST GESTELDE VRAGEN:

Wat is het verschil dan tussen laser en flitslicht?
Laser heeft een unieke golflengte, speciaal gericht op het pigment van de haar. Flitslicht heeft vele golflengten en werkt niet uitsluitend op het pigment, maar ook op het vocht in de huid en de rode bloedlichaampjes in het bloed. Hierdoor gaat een deel van het licht verloren en wordt er dus minder warmte afgegeven aan de haar. Dit is een van de meest belangrijke redenen waarom er met flitslicht meer behandelingen nodig zijn dan met laser. De flitslampen werken ook met grote koppen, waardoor de energiesterkte afneemt en de vernietiging van het haar minder effectief is.

Komt iedereen in aanmerking voor laserontharing?
Helaas niet. Voor succesvol ontharen met licht is nu eenmaal pigment nodig. Dus haren waarin geen pigment zit, kunnen met deze methode nog altijd niet worden verwijderd. Ofschoon sommige aanbieders u anders willen doen geloven, is er op dit moment geen enkele werkende methode voor grijs, lichtblond en rossig haar. Voor mensen met donkere huid geldt, dat de kleur van het haar donkerder moet zijn dan de kleur van de huid.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Alleen haren die goed vastzitten in de haarfollikel, zullen de warmte goed afgeven, zodat de voedingsbodem wordt vernietigd. De haren die loszitten en op uitvallen staan, zullen de follikel niet vernietigen. Voor een permanent resultaat van de ontharing moet dan ook het gebied meerdere keren worden behandeld. In de regel zijn er gemiddeld 5 behandelingen nodig. Dit geldt voor ontharen met de Light Sheer diodelaser. Met flitslicht ontharen moet u rekenen op ongeveer 10 behandelingen.

Om de hoeveel weken vinden de behandelingen plaats?
Dat hangt af van het gebied dat behandeld moet worden. Voor het gelaat, de oksels, en de  bikinilijn geldt een behandelfrequentie van om de 5 tot 6 weken. Voor de rest wordt een tussenperiode van 8 tot 10 weken aangehouden. Dit heeft te maken met het groeitempo van de haren op de verschillende lichaamsdelen.

Is laser gevaarlijk?
Nee, absoluut niet. De moderne diodelasers voor het ontharen zijn ontwikkeld voor het permanent ontharen en geven geen bijwerkingen. Wel moet u ervan bewust zijn, dat warmte tijdelijk kan leiden tot kleine pigmentverschuivingen. Dit gebeurt vrijwel alleen bij huid die door de zon of zonnebank gekleurd is. Laat u dan ook niet behandelen als u pas uitgebreid in de zon of naar de zonnebank bent geweest. Wacht 5 tot 6 weken en start dan pas met de behandelingen. Verder moeten negroïde huiden voorzichtig behandeld worden en eerst getest op stabiliteit van het pigment in de huid. De pigmentverschuivingen komen weinig voor en zullen altijd herstellen. Wel is er een positieve bijwerking, namelijk verbetering van de huidstructuur. Tijdens de behandelingen worden de ogen van iedereen in de behandelruimte goed beschermd door speciale brillen. Het laserlicht wordt volledig geneutraliseerd, zodat het licht geen schade kan aanbrengen aan de ogen.

Zijn de behandelingen pijnlijk?
Bij een goede laserbehandeling worden de haarfollikels vernietigd door de warmte. Het gevolg is, dat een licht pijnlijk gevoel wordt ervaren. Gelijktijdig wordt de huid direct gekoeld door de kop van de laser, waardoor het omliggende weefsel niet wordt beschadigd. Na de behandeling kan de huid enige roodheid vertonen en licht branderig aanvoelen. Dit gevoel wordt gedempt door het toepassen van coolpads en gel van Aloë Vera.

Het verkoolde haareinde wordt de eerste twee weken na de behandeling naar buiten gewerkt en de plaats van de haarfollikel wordt in de loop van de weken opgevuld met collageen, dit is het reguliere huidweefsel. Waar bij elektrisch ontharen de ruimte wordt gevuld met littekenweefsel, wordt bij laserontharen de ruimte opgevuld met normaal huidweefsel. Dit is een van de oorzaken waardoor de huidstructuur verbetert.

Ben ik voor altijd van mijn overbeharing verlost?
Wanneer de haar goed vastzit in de haarfollikel en dit follikel dus volledig wordt verwarmd tijdens de behandeling, zal hieruit geen nieuwe haar meer kunnen groeien. Dus weg is weg. Wil dat dan zeggen, dat u voor de rest van uw leven haarvrij bent? Waarschijnlijk niet voor 100%. Na ongeveer 5 behandelingen zal het behandelde gebied er vrijwel haarvrij uitzien. Er blijven echter donsharen achter en deze kunnen zich in de loop van de jaren onder invloed van hormonen, medicatie of overmatige irritatie tot nieuwe volwassen haren ontwikkelen. Deze haren kunnen dan eventueel weer permanent worden verwijderd. Er is een troost, het totale aantal haarfollikels is al voor uw geboorte bepaald en u ontwikkelt geen nieuwe haarfollikels meer in de rest van u leven.

Worden de kosten vergoed door de zorgverzekeraar?
Slechts een beperkt gedeelte wordt vergoed. Voor vrouwen geldt, dat alleen behandelingen in het gelaat voor vergoeding in aanmerking komen. Voor mannen in de regel niets, behalve bij transseksuele mannen. Zij krijgen meestal een bepaald budget van de verzekering voor het ontharen. Uitzonderingen hierop zijn de volgende aandoeningen: ontharen als gevolg van hydradenitis suppurativa, of wel uitgebreide ontstekingen in liezen of oksels als gevolg van ingegroeide haren. Chronische ontstekingen rondom het stuitje en de folliculitis barbae (ontstekingsvormen in de mannelijke baardgroei). Voor de details van de vergoeding moet u de polisvoorwaarden van uw eigen zorgverzekeraar raadplegen.

Wat mag ik  wel en wat mag ik niet tijdens de behandelingen?
Allereerst mag u niet meer plukken, harsen of epileren. Voor een succesvolle behandeling moet het haareinde in de follikel aanwezig zijn. Wel mag scheren of ontharing crème gebruiken. Daarnaast mag het gebied dat behandeld moet worden, niet worden blootgesteld aan overmatig zonlicht. Dit houdt concreet in, dat vanaf 6 weken na de laatste behandeling overmatig zonlicht op het gebied moet worden tegengegaan.

U mag vanzelfsprekend wel naar buiten, maar in de zomer moet u dan een sunblock toepassen, zodat de huid wordt beschermd. Deze voorzorg is nodig om het risico op tijdelijke pigmentverschuivingen tegen te gaan. Voor het overige gelden geen beperkingen. 

Adresgegevens

DermaMedic Sittard
Rijksweg Zuid 78
6134 AD   Sittard
M: 06 - 812 56 565
E:

 

Adresgegevens

DermaMedic Valkenburg
Statenlaan 2D
6301 WE   Valkenburg
M: 06 - 483 38 232
E: