Elektrisch ontharen

Er zijn twee vormen van overbeharing: hypertrichose en hirsutisme. Ze komen meestal afzonderlijk voor, maar soms gecombineerd.

Hypertrichose:
Hypertrichose is overmatige haargroei op plaatsen waar van nature al enige haargroei is. Er kunnen fijne haartjes verschijnen in het gezicht, bij de slapen en bij de wenkbrauwen. Haren op de armen kunnen langer worden en in aantal toenemen. Onderbenen en romp zijn dan meestal ook zwaarder behaard. Hypertrichose komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en ontstaat in de puberteit.

Hirsutisme:
Haargroei bij vrouwen volgens  het mannelijke patroon. Veel haar verschijnt dan op plekken waar vrouwen gewoonlijk alleen donshaar hebben: op de bovenlip, wangen, kin en hals, rond de tepels, op de borst, de rug, de buik en in de liesstreek. Ook op armen en benen is de haargroei meer dan ‘normaal’.

De oorzaak van de overbeharing heeft veelal te maken met hormonen. Overbeharing kan ook aangeboren zijn.Ongewenste haargroei in het dagelijks leven is voor veel mensen een groot probleem. Door scheren, epileren, plukken of behandeling met hormoonpreparaten wordt geprobeerd ongewenste haargroei tegen te gaan. De behandelingen die zonder de pijnlijke neveneffecten die de bovengenoemde haarverwijderingsmethodes met zich mee brengen, door de huidtherapeut kunnen worden toegepast bij overbeharing, zijn:

  • Elektrisch epileren
  • Laser

Elektrisch epileren:
Elektrische epilatie zorgt ervoor dat storende haren blijvend worden verwijderd. Het gaat om haren in het gezicht, elders op het lichaam en bijvoorbeeld op huidtransplantaten. Het wordt vooral toegepast bij blonde, rode en  grijze haren. De huidtherapeut laat een minuscuul naaldje in het haarzakje glijden om dit elektrisch te vernietigen. Na elke behandeling worden de haren zwakker en dunner, waarna ze uiteindelijk verdwijnen. Elektrische epilatie is niet pijnloos. Door de stroomsterkte aan te passen aan de individuele patiënt, is elektrische epilatie voor iedereen draaglijk te maken. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot jaren, afhankelijk van de grootte van het oppervlak.

Adresgegevens

DermaMedic Sittard
Rijksweg Zuid 78
6134 AD   Sittard
M: 06 - 812 56 565
E:

 

Adresgegevens

DermaMedic Valkenburg
Statenlaan 2D
6301 WE   Valkenburg
M: 06 - 483 38 232
E: